第141回「制度と組織の経済学」研究会 (共催:IPP研究会)

• place その他
  • 社会・政治・経済・法律

第141回「制度と組織の経済学」研究会(東京大学社会科学研究所とIPP研究会の共催)開催のお知らせ 「制度と組織の経済学」研究会はOEIO(The Osaka Workshop on Economics of Institutions and Organizations:東京大学社会科学研究所と大阪大学IPP研究会による研究会)の主催により、理論研究・実証研究を問わず、ミクロ経済理論、マクロ経済理論、経済史などをテーマに研究しています。 皆様のご参加をお待ちしております。

カテゴリ 社会・政治・経済・法律
日時 2021年12月17日(金) 13時30分から15時00分
会場 オンライン開催
主催 OEIO(The Osaka Workshop on Economics of Institutions and Organizations:東京大学社会科学研究所と大阪大学IPP研究会による研究会)
申し込み窓口 メールにてお申込みを受け付けています

問い合わせ先 東京大学社会科学研究所 担当:三上様(03-5841-4936)

■日時:20211217日(金)1330-1500

■開催方法:オンラインにて開催

■申込: rmikami@iss.u-tokyo.ac.jp(東京大学社会科学研究所  三上様宛)

Presenter  Shingo Ishiguro, Graduate School of Economics, Osaka University (大阪大学 石黒真吾)  Title: "Relational Contracts and Hierarchies"  Abstract: We investigate the organizational design of allocating authorities in a dynamic setting in which, due to the lack of verifiable information, trading parties must rely on relational contracts via long-term relationships. We then show that optimal organization becomes multi-tier hierarchies in which contracting authorities are delegated over agents as a vertical chain of commands, instead of allocating them in the centralized manner, when parties are sufficiently patient. We also discuss several implications about supplier networks in the automotive industry in Japan and the US.

※チラシはこちらをご覧ください(PDFデータにリンクします)。